Lykke på harde såler

Disse skoene gjør meg lykkelig i ei steinete fjære. Jeg hadde brukt de klassiske våtskoene fra NSR og Crewsaver, tykk neopren med gummisåle og en glidelås i anklene, i flere år før jeg byttet. Neoprenskoene er gode i kajakken og for å beskytte føttene i tørrdrakten, men de er ikke egnet til noe jobbing på land eller bæring av kajakk i steinfjære. Gummien er for tynn. De gir heller ikke veldig godt grep i ei glatt fjære.

Som instruktør, med en del mer jobbing rundt kjakkaene enn det man normalt har på en kosetur, savnet jeg skoene som var på dykkerdrakten. Det var solide saker, som tålte at man bar tungt utstyr på land. Nå ville de skoene blitt vel store om bord i en kajakk, men jeg har kikket rundt etter noe lignende, som jeg kunne bytte ut lateksføttene i tørrdrakten med. Alt har imidlertid vært upraktis og hinsides dyrt. altså at føttene blir dyrere enn drakten.

Da disse dukket opp på nettsidene til padlebutikken var jeg snar med å få på meg kalosjene og komme meg bortover. Perfekt! De satt som støpt. Ingen problemer med å få tørrdraktføtter i lateks eller nylon ned i dem. Sålen er hard og fin. Med disse kan man jobbe trygt både på en gruslagt parkeringsplass og ei fjære med spisse steiner.

Først var jeg litt skeptisk til snøringene. Kan de sette seg fast i noe i kajakken? Det har de til dags dato ikke gjort. Uansett er det bare å knyte dem litt løst fast, slik at man kan kjippe dem av seg. Eller bytte snøringa ut med strikk. Nå har jeg hatt dem i tre år og de er like fine, til tross for at de i perioder har vært veldig godt brukt.

Jeg ser fremdeles etter en løsning for å bytte ut latekssokkene i kursdraktene med neoprensko. Nemo dykkesenter hadde neoprenføtter på de første padletørrdraktene de solgte. Jeg tenkte ei stund på å ta inn slike kursdrakter, men etter å ha sett en slik drakt droppet jeg det. Neoprenet var for tynt. Man må unsett ha en form for sko eller crocks over for å beskytte foten, slik at det ikke går hull på den og vannet kommer inn. En løsning er å gjøre som fridykkerne. Kjøpe gummi med antisklibelegg. Skjære ut såler av det og lime under sokkene.

Enn så lenge er jeg lykkelig med mitt skovalg og går ikke tilbake til neoprensko.

Skoene er av merket Astral og jeg kjøpte dem på Tequila.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: