303 – Science fiction for gummi

303 Aerospace protectant gjør alt og virker for alt, i følge reklamen. Omtrent som wd-40 og gaffa. Derfor har jeg vært skeptisk og heller ikke helt visst hva jeg trengte det til.

Helt til en padlekompis smurte inn lateksføttene på tørrdrakten med stoffet og rapporterte at gummien ble myk som damekinn i solnedgang en sval sommeraften.

Dermed gjorde jeg klart for testing på to kursdrakter. Den ene har ligget lagret i en mørk del av kjelleren et halvt år. Den andre har hengt ute i kjelleren ved siden av vinduene. Latekssokkene på denne var så stive at jeg først trodde de hadde frosset. De to kjellerhalvdelene har imidlertid rimelig lik temperatur og sokkene på den andre drakten var ikke stive. Dermed får lyset skylda.

På med hansker

UV-lys bryter ned lateks, gummi og forskjellige former for plast. 303-reklamen lover at middelet både beskytter mot UV-lys og gjenoppretter egenskapene til produktet det smøres inn med. Advarselen på flaska sier at man skal bruke hansker og vernebriller når man jobber med det. Siden etiketten så klart sier at det kan vøre allergifremkallende er ingen veg utenom.DSC_1843

Det ser ut som om det er skummet melk jeg sprayer lateksen med. Tynt, hvitt og lett skummende renner det utover den svarte foten. Jeg maserer det inn og foten blir mykere.

Myk og fin

Før jeg gikk i gang stod den av seg selv. Det gjør den ikke lenger. Den blir myk og fin. Etter et par minutters fotmassasje tørkes overflødig 303 av lateksen.

Jeg tok bare utsida, kanskje burde jeg også tatt innsida? Da gjenstår det bare å legge draktene til lagring igjen. Der blir de nok liggende et par måneder. Passe tid til å se hvordan 303 virker på sikt.

2. april 2015

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: